GREEK REPORTERS: Cocktail nights: Τα καλύτερα μαγαζιά στην Αθήνα για να τα πιεις στο ποτήρι

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Cocktail nights: Τα καλύτερα μαγαζιά στην Αθήνα για να τα πιεις στο ποτήρι



Στα καλοκαιρινά μας βράδια υπάρχουν μερικά standards που δύσκολα μπορούν να αντικατασταθούν: βόλτες στην παραλία, καλή παρέα και ένα cocktail για να νιώσεις τη δροσιά στην εποχή που πραγματικά την έχεις ανάγκη. Είναι κρίμα λοιπόν να μην το πιεις εκεί που το φτιάχνουν καλύτερα.
Αν γινόταν να πίνω κάθε φορά που βγαίνω το καλοκαίρι ένα διαφορετικό κοκτέιλ θα το έκανα, όπως και οι περισσότεροι από μας, έτσι; Αλλά, λίγο οι τιμές του που αγγίζουν συχνά - πυκνά το απαγορευτικό (για ένα ποτό) δεκάευρο, λίγο το γεγονός ότι  τελειώνει τόσο γρήγορα όσο μια γρανίτα, καταφεύγω στη λύση κρασί/μπύρα: πίνεις και 2ο ποτήρι χωρίς να φύγεις ταπί. 
Επίσης να σημειωθεί ότι δεν (θα ήταν δυνατόν να) έχω δοκιμάσει όλα τα cocktails της Αθήνας, (αλλιώς ίσως δεν ήμουν εδώ, αλλά στους Α.Α.!) ούτε οι φίλοι που ρώτησα γνώμη. Σίγουρα όμως η παρακάτω τσεκαρισμένη λίστα σου δίνει ωραίες προτάσεις, ανάλογα με το τι άλλο θες να έχει το βράδυ σου, εκτός από το cocktail σου.

Για τη θέα
 
- Α for Athens
Διάλεξε ανάμεσα από τα κλασικά -αλλά με τις κατάλληλες δοσολογίες- κοκτέιλ έχοντας θέα το Μοναστηράκι, την Αρχαία Αγορά, το Αστεροσκοπείο, το Ναό του Ηφαίστου αλλά και την Πλάκα, τι άλλο θες; Προσοχή, προτίμησε πας καμια Δευτέρα- Τρίτη για να μην περιμένεις με τις ώρες στο ασανσέρ της εισόδου.
Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι
- Sensimilia
Tα ζεστά βράδια του καλοκαιριού ανέβα στην ταράτσα του: Το παρεΐστικο cafe-bar με ethnic πινελιές στο decor και reggae-soul και afro μουσική (αλλά και ενίοτε ροκ και ελληνική)  δε θα σου χαρίσει απλόχερα μόνο μια όμορφη θέα της Αθήνας. Θα σου σερβίρει και το ωραιότερο daquiri πεπόνι της Πανόρμου.
Δουκίσσης Πλακεντίας 129
- Cubanita 
 
Σε ένα μπαρ που σε κάποια σημεία του βυθίζεται κυριολεκτικά στην άμμο, θα εφοδιαστείς με τα πιο δροσερά καλοκαιρινά cocktails. Φυσικά, δε χρειάζεται να σου πούμε εμείς να επιλέξεις κάποιο με βάση το ρούμι, θα στο πουν και στο bar.  Το καλυτερό τους είναι ίσως το Cubanita (που πήρε το όνομά του από το μαγαζί), που ανακατεύει λευκό Havana, Malibu, χυμούς από lime και ροδάκινο, γρεναδίνη, και γαρνίρεται με ένα γλυκό κερασάκι.
Ακτή Βάρκιζας
Για το στέκι
- Βραζιλιάνα
Από το όνομα και μόνο έχεις πιάσει το νόημα. Ντύσου casual, πάρε τον κολλητό σου και ετοιμάσου για χαλαρές καταστάσεις. Και επειδή στη Βραζιλία -άρα και στη Βραζιλιάνα-φημίζονται για το Caipirinha (συγκεκριμένα για την κακάσα, που περιέχεται στο cocktail ), θα είναι κρίμα να μην την δοκιμάσεις.
Αρκάδων 4, Πετράλωνα
- Bios
Δεν είναι μόνο ο πιο γνωστός εναλλακτικός πολυχώρος της πόλης. Είναι και μια πηγή με αστείρευτα (και απίστευτα) cocktails και με μοχίτο που πρέπει να δοκιμάσεις.
Πειραιώς 84, Κεραμεικός
Για τον (πολύ) κόσμο
 
- Μπρίκι
Ευφάνταστα Daquiri σε παγωμένα ποτήρια  και ένα από τα καλύτερα μοχίτο της πόλης βρίσκονται πίσω από την μπάρα του bar, έτοιμα να δροσίσουν το βράδυ σου. Ναι, είναι πολύ πιθανό να έχεις ζεσταθεί περισσότερο από την κοσμοσυρροή, καθώς το Mπρίκι έχει κερδίσει επάξια τους θαμώνες του τα τελευταία χρόνια.
Δορυλαίου 6, πλατεία Μαβίλη
- Tailor Made
Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να μιλάμε για το Tailor Made, το σχετικά νέο στέκι στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης. Το αρχοντικό ψηλοτάβανο cafe-bar, δεν έχει κερδίσει τυχαία τον κόσμο (που το Σαββατοκύριακο το γεμίζει ασφυκτικά), καθώς φτιάχνει εξαιρετικά cocktail με φρέσκα φρούτα και πολύ φαντασία. 
Πλατεία Αγίας Ειρήνης 2, Μοναστηράκι
Για το δίπτυχο ποιότητα-τιμή
- AlcoΗole
 
Έχοντας κερδίσει τις μικρότερα ηλικιακά στρώματα, το AlcoΗole με το παιχνιδιάρικο όνομα θα σου δώσει στην τιμή των 5 ευρώ ένα από τα ωραιότερα cocktail που έχεις δοκιμάσει. Πάρε το πλαστικό ποτηράκι σου και άραξε (που λένε και οι θαμώνες του AlcoΗole) στα σκαλάκια μπροστά από το μαγαζί και στο πεζοδρόμιο με φόντο την πάνω πλατεία της Αγίας Παρασκευή.
 Ελβετίας 21, Αγία Παρασκευή
- Sole e Luna Cocktail Bar
 
Ανέβα στον έκτο όροφο του  "Acropolis Ami Boutique Hotel" και κάνε είσοδο στο (πιθανότατα) φτηνότερο Roof Garden της Αθήνας. Υπό τους ήχους Jazz, Chill-Out και Lounge μουσικής απόλαυσε  ένα δροσερό και οικονομικό κοκτέιλ (6.50 ευρώ) με καταπληκτική θέα στην Ακρόπολη και στον Λυκαβηττό.
'Ηρας 10, Νέος Κόσμος

Για τον κήπο
 
 Mojo
Ίσως ένα από τα λίγα μπαρ της πόλης, που μπορείς να κάνεις από τις καλύτερες συζητήσεις, καθώς η μουσική του δεν πρόκειται να σε ξεκουφάνει όπως συμβαίνει στα περισσότερα όταν βραδιάσει. H αυλή του, κατάφυτη και καταπράσινη, αποτελεί μια από τις πιο χαλαρωτικές της πόλης, ενώ τα cocktail cosmopolitan και daquiri φράουλα είναι από τα καλύτερά τους.
Παπαδιαμαντοπούλου 35, Ιλίσια
- Στο βάθος Κήπος
Βλέπεις άμμο, κούνιες, αιώρες και ξύλινα κοντά τραπεζάκια που θυμίζουν νηπιαγωγείο και... στο βάθος κήπο; Είσαι στο σωστό μαγαζί. Ναι, μπορεί να θεωρείς ότι ο πρώην ακάλυπτος ταιριάζει καλύτερα στις ώρες που θα πιεις ακόμη τον καφέ σου, όμως εμείς σου προτείνουμε να κάτσεις το βράδυ που θα δροσίσει,δοκιμάζοντας τα γενναιόδωρα σε μέγεθος cocktail τους από την ενημερωμένη μπάρα.
Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι

Γιατί... πρέπει
 
- Tiki Βar
Στο εξωτικό bar Tiki η λίστα με τα cocktail είναι τόσο μεγάλη που πιθανότατα θα δημιουργηθεί μια σύγχυση στο -νηφάλιο για την ώρα- μυαλό σου για το πιο να επιλέξεις. Zombie με ρούμι, brandy βερίκοκου, χυμό λεμονιού, πορτοκαλιού και ανανά ή Green με ακτινίδιο, σναπς ροδάκινο, αμαρέτο, χυμό ανανά; Ό,τι και να πάρεις, ο μπάρμαν στοιχηματίζει πως θα το θυμάσαι για καιρό. Κι από μουσική; Παίζει από rock’n’roll, lounge, jazz, μέχρι funky soul, latin,και κλασσικά γαλλικά ή ιταλικά κομμάτια.
Φαλήρου 15, Μακρυγιάννη, Μετρό Ακρόπολη
- Think Positive
Mην κάνεις τον κόπο να φτάσεις μέχρι το Χαλάνδρι αν θες να πιεις ένα απλό Cosmopolitan. Στο Think Positive έχουν πάρει πτυχίο στα special cocktails, (ο bartender έχει δουλέψει στην Αμερική, φέρνοντας και πολλαπλασιάζοντας τις γνώσεις του στα cocktails προς Ελλάδα μεριά) γι' αυτό μη φύγεις αν δε δοκιμάσεις Cucumber Martini, Tommy’s Margarita ή Apple Martini.
Γκίνη & Ασπασίας Κανατσούλη 2, Χαλάνδρι
- Ba ba Au rum
Έχει γίνει γνωστό για τα κοκτέιλ του, τον άπειρο κόσμο που μαζεύει τα βράδια στον πεζόδρομο ακριβώς απ' έξω, αλλά και τις τσιμπημένες τιμές του. Θες μαύρη ζάχαρη, ανανά και ρούμι; Ή μήπως να προτιμήσεις ένα από τα special τους; Ζήτησε τη γνώμη τους και πες τους τι θες γιατί πιθανώς ο τεράστιος κατάλογος με τα ομολογουμένως εμπνευσμένα (σε όνομα αλλά και σε γεύση) cocktails θα σε χαώσει. Ξέρουν τι και πώς να στο φτιάξουν.
Κλειτίου 6, Σύνταγμα
- Για το Happy Hour
 
Με την κατηγορία Happy Hour το Cosmo έχει ασχοληθεί εκτενώς. Από τη λίστα, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις cocktail Dolce Vita, με βότκα, prosecco, σταφύλια και μέλι, στο Circus.
Εννοείται ότι μπορείς να κάνεις και συ τη δική σου δροσιστική πρόταση!

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X