GREEK REPORTERS: 2012-03-25

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ανακαλύψει την Αμερική από τα προϊστορικά χρόνια!



Στο απίστευτο συμπέρασμα ότι οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ανακαλύψει και ταξιδέψει στην Αμερικάνικη ήπειρο χιλιάδες χρόνια πριν από τον

Έκρηξη σε αγωγό μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Υεμένη



Ένοπλοι ανατίναξαν τμήμα ενός αγωγού μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου χθες, σε

Φεύγει το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ - Έρχεται νέος φόρος στα ακίνητα



Μάλλον χλιαρή ήταν η προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών να απαντήσει στα όσα είδαν το

Πήγε για κατάδυση με τον φίλο του, αλλά καραδοκούσε καρχαρίας



'Ενας άνδρας έχασε τη ζωή του σήμερα το πρωί όταν δέχτηκε επίθεση καρχαρία ενώ

Η Ώρα της Γης 2012: Σβήνουν τα φώτα σε Ακρόπολη και φρούριο της Κέρκυρας



Σβήνουν τα φώτα σήμερα το βράδυ στην Ακρόπολη αλλά και στο παλαιό φρούριο της Κέρκυρας στα

Σάββατο 31 Μαρτίου: ζώδια



Μάθετε τι προβλέπουν τα άστρα για εσάς σήμερα. Αναλυτικές προβλέψεις για τα

Μεγαλώνει η άγονη γραμμή! Αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά από 1ης Απριλίου



Με ακριβότερα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έως και κατά 6% θα ταξιδέψουνόσοι επιλέξουν να περάσουν το Πάσχα στα νησιά του

Η συνέντευξη του Νίκου Χατζηνικολάου στον Πέτρο Κωστόπουλο (video)



Φιλοξενούμενος του Πέτρου Κωστόπουλου το "Βράδυ" της Παρασκευής ήταν ο

Στο Final Four ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 76-69 την Σιένα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και με 3-1 νίκες προκρίθηκε στο Final Four της Κωνσταντινούπολης που θα διεξαχθεί 11 και 13 Μαΐου. 

«Σηκώνει τις μπάρες» το ΠΑΜΕ

Κατάληψη στα διόδια όλης της χώρας θα πραγματοποιήσει σήμερα το ΠΑΜΕ, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΕ ΤΣΕΧΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Μέρκελ: Η Ελλάδα έχει τώρα μια ευκαιρία, αλλά θέλει δουλειά


Την άποψη ότι η Ελλάδα έχει διανύσει μεγάλο δρόμο και έχει την ευκαιρία να

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Πέθανε 90 λεπτά πριν το γάμο της



Μια 32χρονη πέθανε λίγο πριν ανέβει στα σκαλιά της εκκλησίας για να 

Δικογραφία σε βάρος 65 υπαλλήλων πολεοδομιών της Αττικής

Δικογραφία σε βάρος 65 υπαλλήλων σχεδόν όλων των υπηρεσιών Πολεοδομίας σε όλη την Αττική σχημάτισε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για μη καταγραφή πολεοδομικών παραβάσεων και για μη είσπραξη προστίμων, με τις απώλειες του Δημοσίου να ανέρχονται, σύμφωνα με τη δικογραφία, σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Δώρο Πάσχα 2012: Πότε και πόσο θα δοθεί



Διαβάστε έναν χρήσιµο οδηγό για το «κουτσουρεµένο» δώρο Πάσχα που θα δοθεί σε µισθωτούς και συνταξιούχους.

Στις 5 Απριλίου, ημέρα Πέμπτη, θα καταβληθεί το επίδομα του Πάσχα

Έξαλλος ο Γιούνκερ με την αυστριακή υπουργό - Τα παράτησε όλα και έφυγε από το κτίριο




Ο Γιούνκερ ακύρωσε μέχρι και την προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου όπως κάθε φορά μετά το Eurogroup


- Οι δημοσιογράφοι στην κυριολεξία τον κυνηγούσαν για μία δήλωση μέχρι και στο ασανσέρ


- Μάλιστα δήλωσε ότι η απόφαση για τα 800 δισ. ευρώ θα καθυστερήσει μέχρι τα μέσα Απριλίου


- Ο εκπρόσωπος της αυστριακής υπουργού δήλωσε ότι η κα Φέκτερ ζήτησε συγγνώμη
Ακυρώθηκε σήμερα η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στην Κοπεγχάγη, καθώς ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ οργίστηκε με την Αυστριακή υπουργό Οικονομικών Μαρία Φέκτερ. 


Η Φέκτερ νωρίτερα ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους την απόφαση των υπουργών Οικονομικών να ενισχύσουν στα 800 δισεκατομμύρια τους πόρους του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, ενώ συνήθως τις αποφάσεις της συνόδου ανακοινώνει ο Γιούνκερ. 


Εξαιτίας αυτής της κίνησης ο πρόεδρος του Eurogroup διέκοψε οργισμένος μία σύσκεψη στη διάρκεια της οποίας θα αποφασιζόταν ποιος θα αναλάβει μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), αλλά και ποιος θα είναι ο διάδοχός του. 


Ο Γιούνκερ αποφάσισε να τερματίσει νωρίτερα τη συνάντηση και βγήκε οργισμένος από την αίθουσα. 


"Δεν είναι δυνατό να λάβουμε απόφαση. Η απόφαση θα καθυστερήσει μέχρι τα μέσα Απριλίου", δήλωσε ο ίδιος καθώς έφευγε από το κτίριο όπου γινόταν η συνάντηση. 


"Δεν υπήρχε λόγος να πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου γιατί η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε τις αποφάσεις", είπε ο Γιούνκερ στους δημοσιογράφους που τον κυνηγούσαν από πίσω, την ώρα που περίμενε να πάρει το ασανσέρ για να πάει στο δωμάτιό του.


Πάντως η Αυστριακή υπουργός στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη από τον Γιούνκερ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της. 

Ζωνιανά: Έφτιαξαν τυρί βάρους ενός τόνου




Το τυρί φτιάχτηκε με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζωνιανών για τις ανάγκες της Γιορτής Βοσκού και Τυριού, που γίνεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια στα Ζωνιανά...


Όπως διαβάζουμε στο flashNews, το τυρί φτιάχτηκε την περασμένη Τρίτη, με τη βοήθεια των τυροκόμων Παρασύρη Μανώλη, Παπαδάκη Δημήτρη και του τυροκόμου της ΕΑΣΜ Στεφανάκη Κώστα, στο τυροκομείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μυλοποτάμου.


Τοποθετήθηκε σε ειδικό θάλαμο στα Ζωνιανά για να ωριμάσει και θα παρουσιαστεί στην 5η Γιορτή Βοσκού και Τυριού την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου.


Πέρσι, φτιάχτηκε τυρί βάρους 1.054 κιλών, για το οποίο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζωνιανών περιμένει απάντηση από την World Record Guinness για το αν θα καταχωρηθεί ως το μεγαλύτερο τυρί του κόσμου που παρασκευάστηκε από πρόβειο γάλα.

Προθεσμία έως 30 Απριλίου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές



Μέχρι τις 30 Απριλίου παρατείνεται η προθεσμία για υπαγωγή στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Διαβάστε αναλυτικά ποιες παρατάσεις δίνονται, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου. 

Η επίμαχη ρύθμιση της παραγράφου 8 του άρθρου 3 του ν. 4038/2012 αφορά σε οφειλές μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2012.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην απόφαση, για διευκόλυνση των φορολογούμενων, δίδονται οι παρακάτω παρατάσεις μέχρι και την 30η Απριλίου 2012:

1) Υποβολής αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση της παραγράφου 8 του άρθρου 3 του ν.4038/2012 των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2012 η οποία λήγει την 30η Μαρτίου 2012.

2) Υποβολής οριστικής δήλωσης Απόδοσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών η οποία λήγει την 30η Μαρτίου 2012.

3) Υποβολής από τις επιχειρήσεις των στοιχείων που αφορούν παροχή Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων και κατοικιών για το οικονομικό έτος 2011(χρήση 2010) η οποία έληξε την 15η Φεβρουαρίου 2012.

4) Υποβολής από τις επιχειρήσεις των σχετικών στοιχείων που αφορούν παροχή Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων και κατοικιών για το οικονομικό έτος 2012 (χρήση 2011) η οποία λήγει την 30η Μαρτίου 2012.

- Όταν η Εργοστασιακή Τιμολογιακή Αξία (ΕΤΑ) του έτους πρώτης κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, πριν ή μετά τη μείωση λόγω παλαιότητας, είναι κάτω των δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ, τα στοιχεία που αφορούν τα στελέχη και τα Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα αυτά, δεν θα συμπεριληφθούν στις υποβαλλόμενες καταστάσεις.

5) Υποχρεωτικής υποβολής μέσω διαδικτύου της κατάστασης φορολογικής αναμόρφωσης της χρήσης 2010 η οποία λήγει την 10η Απριλίου 2012.

6) Υποβολής της Έκθεσης φορολογικής Συμμόρφωσης στην βάση δεδομένων της ΓΓΠΣ για ισολογισμούς που έκλεισαν την 30η Ιουνίου 2011, η οποία λήγει την 30η Μαρτίου 2012.

7) Ενημέρωσης της εφαρμογής της ΓΓΠΣ για ανάληψη διαχειριστικού ελέγχου ο οποίος περιλαμβάνει χορήγηση «ετήσιου πιστοποιητικού» για τις εταιρίες που έκλεισαν ισολογισμό μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2011, η οποία λήγει την 30η Μαρτίου 2012.

Γεννηματά: Προκαλεί λύπη η στάση της Ν.Δ. για το πόρισμα του ελλείμματος



«Προκαλεί λύπη το γεγονός ότι η Ν.Δ. θέλει να μετατρέψει σε πεδίο μικροκομματικής διαμάχης το θέμα της αξιοπιστίας των στοιχείων και του κύρους της χώρας», τονίζει στη δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά για τη στάση που κράτησε η Ν.Δ. για το πόρισμα της εξεταστικής για το έλλειμμα του 2009.

Η κ. Γεννηματά συγκεκριμένα δήλωσε πωςι προκαλεί λύπη να αμφισβητεί η Ν.Δ. μια μείζονα διαδικασία της Βουλής, «την οποία επιδεικτικά αγνόησε και από την οποία απείχε» και πως «είναι απογοητευτικό να μην έχει ακόμη συνειδητοποιήσει τις ευθύνες της για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και την οικονομική κρίση».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «ο ελληνικός λαός έχει κουραστεί» και ότι «δεν αντέχει να παρακολουθεί άλλο στείρες κομματικές αντιδικίες γύρω από την κατανομή της ευθύνης του παρελθόντος».
Η εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να παρακολουθήσει τη ΝΔ σε αυτή την άγονη αντιπαράθεση» και συμπλήρωσε ότι «η ευθύνη του μέλλοντος είναι αυτή που έχει σημασία και σε αυτήν πρέπει να επιμείνουμε».

«Αυτήν αφορούν τα μεγάλα και κρίσιμα διλήμματα των επικείμενων εκλογών», κατέληξε.

Νεκρός οδηγός λεωφορείου που θάφθηκε από κατολίσθηση



Ένας τουλάχιστον άνθρωπος πέθανε σήμερα στην Ελβετία, μετά από κατολίσθηση, εξαιτίας της οποίας θάφθηκε από τόνους χώματος ένα λεωφορείο και ένα αυτοκίνητο.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στο δρόμο που συνδέει τις πόλεις Μαρτίνα και Βινάντι στην περιοχή του Μπας Ενγκαντίν, στο καντόνι Γκρισόν.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νεκρός είναι ο οδηγός του λεωφορείου. 

Στην περιοχή έχουν σπεύσει διασώστες και πολλά ελικόπτερα.

Συναγερμός στις ΗΠΑ! - Θύματα χάκερς η VISA και η MASTERCARD;



Η είδηση μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο σοβαρή από ότι ακούγεται! 

Σύμφωνα με την WSJ αλλά και το Fox News, η MasterCard ερευνά το ενδεχόμενο εισβολής στα προσωπικά δεδομένα ιδιοκτητών πιστωτικών καρτών!

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal η εταιρεία έχει ειδοποιήσει τις αρχές και αυτή την στιγμή γίνεται έλεγχος.

Θέτει επίσης σε συναγερμό όλες τις τράπεζες που συνεργάζονται μαζί της γιατί είναι πιθανότατα σε μεγάλο κίνδυνο.

Το πρώτο "ρήγμα" στην ασφάλεια έγινε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα, το ίδιο συμβαίνει και με έναν άλλο κολοσσό, την Visa.

Το 2008, ομάδα χάκερς κατάφεραν να μπουν σε μια αμερικανική εταιρεία αντίστοιχη της Visa και της Mastercard την  Heartland Payment Systems, η οποία είχε πελάτες, εστιατόρια και χονδρέμπορους και έκλεψαν στοιχεία από 100 εκατομμύρια πιστωτικών και χρεωστικών καρτών!


"Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει αν δεν πληρώσει "ακούρευτα" ομόλογα"



H Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει εάν δεν αποπληρώσει εγκαίρως «ακούρευτα» ομόλογα (που οι κάτοχοί τους αρνήθιηκαν να τα ανταλλάξουν), διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Έχουμε ενημερωθεί ότι δεν συνιστά χρεοκοπία εάν η Ελλάδα δεν αποπληρώσει εγκαίρως τα ομόλογα ξένου δικαίου που δεν έχουν ανταλλαγεί» δήλωσε ο Γιούνκερ.

Το Eurogroup εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή του για την εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος και τις προσπάθειες από τη χώρα μας, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης, ενημέρωσε τους ευρωπαίους ομολόγους του στη συνεδρίαση του Eurogroup για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος, ενώ έγινε συζήτηση και ενημέρωση και για το PSI.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, οι εταίροι αποφάσισαν να  ενεργοποιηθούν  περισσότερο στην κατεύθυνση ενθάρρυνσης και προτροπής των ομολογιούχων για περαιτέρω αύξηση της συμμετοχής, όπως έπραξε και ο Ζ. Κ. Γιούνκερ.

Τον έδεσε σε δέντρο επειδή έκανε κοπάνα από το σχολείο!


Έξω φρενών έγινε ένας πατέρας στην Καμπότζη, όταν έμαθε πως ο γιος του την κοπάνησε από το σχολείο για λίγες ώρες, με αποτέλεσμα μόλις τον εντόπισε, αποφάσισε να τον τιμωρήσει παραδειγματικά, δένοντάς τον με μία αλυσίδα σε έναν κορμό δέντρου.

Ο κακόμοιρος νεαρός ήθελε να φύγει από το σχολείο όχι για να πάει καμμία βόλτα, αλλά για να παίξει παιχνίδια στον υπολογιστή του. Μόλις ο Σοκ Θεούμ, τον είδε σε ένα ίντερνετ καφέ, σκέφτηκε να του «δώσει ένα μάθημα» ξυλοφορτώνοντάς τον και δένοντάς τον με αλυσίδα από το λαιμό σε ένα στύλο παροχής ρεύματος, προκειμένου να γίνει «δημόσιο θέαμα».

Το βασανιστήριο του 13χρονου αγοριού διήρκεσε δύο ώρες μέχρι που κάποιοι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία. Τώρα, ο οξύθυμος πατέρας αντιμετωπίζει κατηγορίες για κακοποίηση ανηλίκου...

Στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσφεύγει ο Αχιλλέας Μπέος



Νέα προσφυγή κατά της Ελλάδας κατέθεσε ο Αχιλλέας Μπέος. Αυτή την φορά η τρίτη κατά σειρά προσφυγή του απευθύνεται προς το Ανώτατο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρώπης που εδρεύει στο Στρασβούργο της Γαλλίας.

Ο Αχιλλέας Μπέος σύμφωνα με τις πληροφορίες του e-volos.gr μέσω της νέας προσφυγής του κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας αναφέρει όλα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους εννιά μήνες (από την ημέρα της κράτησής του μέχρι και σήμερα) και παραθέτει μία σειρά επιχειρημάτων και δεδικασμένων, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καταστήσει σαφές ότι η προσωρινή κράτησή του είναι καταχρηστική και όπως υποστηρίζει καταφανώς προειλημμένη.

Ο Αχιλλέας Μπέος υπογραμμίζει ότι οι Ελληνικές Αρχές χωρίς προηγουμένως να έχει αποδειχθεί η ενοχή του σύμφωνα με το νόμο και κυρίως χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις επιβολής της προσωρινής κράτησης του σύμφωνα με τις εθνικές διατάξεις, παρέτειναν την κράτησή του, συμπεριφορά από την οποία διαφαίνεται ότι τον αντιμετώπισαν εξαρχής ως ένοχο και όχι ως ύποπτο διάπραξης αδικημάτων. Του στέρησαν δε, την προσωπική του ελευθερία θεωρώντας ως προεξοφλημένη την τιμωρία του.

Όπως αναφέρει μάλιστα, η συνέχιση της προσωρινής του κράτησης είναι ασύμβατη με το τεκμήριο αθωότητας και κυρίως δεν αιτιολογήθηκε από τις Ανακριτικές αρχές.Επιπλέον στην προσφυγή του υπογραμμίζει ότι οι Ελληνικές Ανακριτικές Αρχές παρέβλεψαν πλήρως το γεγονός ότι σύμφωνα με το ποινικό δικονομικό δίκαιο, η επιβολή της προσωρινής κράτησης αποτελεί την εξαίρεση και όχι τον κανόνα και προέβησαν σε παρέκκλιση από τον κανόνα του σεβασμού της προσωπικής ελευθερίας, χωρίς την συνδρομή περιστατικών που συνηγορούσαν υπέρ μιας πραγματικής ανάγκης δημοσίου συμφέροντος που θα τη δικαιολογούσε.

Νεοναζί έδειραν μέχρι θανάτου 24χρονο γιατί ήταν ομοφυλόφιλο



Ο 24χρονος Ντανιέλ Σαμούντιο δέχθηκε άγρια επίθεση στο Σαντιάγο στις 3 Μαρτίου από τέσσερις νεοναζί και 25 μέρες μετά την επίθεση υπέκυψε στα τραύματά του.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ζήτησε σήμερα από τη Χιλή να θεσπίσει νόμο που θα επιτρέπει την επιβολή βαρύτερων ποινών για τα εγκλήματα που έχουν ως κίνητρο τις σεξουαλικές προτιμήσεις, μετά το θάνατο του 24χρονου που ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε από τέσσερις άλλους νέους.

"Εκφράζουμε τη λύπη μας γι'αυτήν την εγκληματική πράξη βίας, η οποία στέρησε τη ζωή από αυτόν τον νεαρό άνδρα και καλούμε το χιλιανό Κογκρέσο να ψηφίσει νόμο κατά των διακρίσεων, κυρίως όταν αυτές στηρίζονται στις σεξουαλικές προτιμήσεις", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας Ρούπερτ Κόλβιλ.

"Καλούμε επίσης τη Χιλή να προωθήσει νόμο για τα εγκλήματα μίσους που θα προβλέπει ότι το μίσος που έχει πολλά κίνητρα, μεταξύ των οποίων οι σεξουαλικές προτιμήσεις και η σεξουαλική ταυτότητα, θα συνιστά έναν επιβαρυντικό παράγοντα" ενώπιον της δικαιοσύνης, πρόσθεσε.

Φωτογραφίες του Σαμούντιο, οι οποίες δημοσιεύτηκαν από την οικογένειά του, δείχνουν ότι ο νεαρός άνδρας δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ φέρει και σημάδια από εγκαύματα από τσιγάρα. Το σώμα του έφερε επίσης σημάδια από νεοναζιστικά σύμβολα και συνθήματα.

Το έγκλημα αυτό σημειώνεται την ώρα που αρχίζει να προωθείται το θέμα για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στη χώρα: ο πρόεδρος Σεμπαστιάν Πινιέρα παρουσίασε το 2011 νομοσχέδιο περί οικογένειας, το οποίο καταλήγει με την αναγνώριση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Όμως το νομοσχέδιο αυτό καθυστερεί να εξεταστεί στο κοινοβούλιο. 

"Νίκησα τον καρκίνο και επιστρέφω στην πολιτική"



Νικητής στην δύσκολη μάχη με τον καρκίνο του λάρυγγα δηλώνει πλέον με αισιοδοξία ένας από τους πιο γνωστούς πολιτικούς στον κόσμο, ο τέως πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο «Λούλα» ντα Σίλβα. 

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος σε βίντεο που δημιούργησε και το οποίο μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά μέσα της χώρας. 

Δήλωσε ότι επιστρέφει στην πολιτική, αισιόδοξος, ωριμότερος και σοφότερος. «Πλέον θα νοιάζομαι περισσότερο τον εαυτό μου» υποσχέθηκε.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο του Σαν Πάολο ανακοίνωσαν ότι μετά τις τελευταίες αναλύσεις, ο καρκίνος στον λάρυγγα εξαφανίστηκε πλήρως.

Φωτιά στο Παλιούρι έκαψε 100 στρέμματα δάσους - Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο


Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι, στο Παλιούρι Χαλκιδικής και η οποία αποτέφρωσε 100 στρέμματα δασικής έκτασης.

Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετείχαν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα.

Eurogroup: 800 δισ. ανάχωμα στην κρίση χρέους

Σε αύξηση των κονδυλίων του ταμείου διάσωσης της Ευρωζώνης συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της ΟΝΕ, προκειμένου να προλάβουν τυχόν νέα αναζωπύρωση της κρίσης. 

Σύμφωνα με την επίσημη δήλωση του Eurogroup, το συνδυασμένο δανειοδοτικό όριο θα ανέλθει στα 700 δισεκατομμύρια, από τα 500 που ήταν προηγουμένως. Αν συνεκτιμηθούν τρέχουσες χρηματοδοτήσεις ύψους 102 δισ. προς χώρες που υποστηρίζονται από τον EFSF, το «συνολικό τείχος που έχει κινητοποιήσει» η ευρωζώνη ανέρχεται σε 800 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Σε ανακοίνωσή του το Eurogroup αναφέρει ότι «Η σταθερότητα και η ακεραιότητα της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης απαιτούν τα ταχεία και δραστικά μέτρα που είχαν πρόσφατα ληφθεί, μαζί με περαιτέρω βήματα προς μία πραγματική Ένωση Δημοσιονομικής Σταθερότητας» και προκειμένου να βελτιωθεί περαιτέρω η εμπιστοσύνη των αγορών αποφασίστηκε τα κονδύλια των ταμείων διάσωσης (EFSF/ESM) να ανέλθουν στα 800 δισ. ευρώ. Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση του Eurogroup.

Πάντως, το Reuters τονίζει ότι αυτό ενδεχομένως να μην είναι αρκετό για να πειστούν οι αγορές. 

Νωρίτερα, η αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ είπε ότι η ευρωζώνη θα «συνδυάσει» δύο κεφάλαια διάσωσης, προκειμένου να χρήματα να είναι αμέσως διαθέσιμα σε περίπτωση ανάγκης. Τα 500 δισ. προέρχονται από το μόνιμο μηχανισμό στήριξης (ESM), 200 δισ. από το προσωρινό μηχανισμό στήριξης (EFSF) και τα υπόλοιπα προέρχονται από διμερή δάνεια και άλλα εναπομείναντα κεφάλαια. 

«Οι αγορές θα μας εμπιστευθούν αν συμφωνήσουμε σε ένα ισχυρό πακέτο διάσωσης» είπε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου Στιβ Βανακέρ. Προσέθεσε ότι «δεν μπορούμε να πούμε ότι η κρίση έχει τελειώσει» και ότι πρέπει να βρούμε τη σωστή μέση οδό ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν το «τείχος προστασίας» να είναι υψηλό και σε αυτούς που θέλουν να είναι το πιο χαμηλό που γίνεται. 

Την αντίθεση της Γερμανίας στις προτάσεις για την ενίσχυση των πόρων των ευρωπαϊκών ταμείων διάσωσης στο 1 τρισ. ευρώ, επανέλαβε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Στη συνεδρίαση συμμετείχε ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ομολόγους του για την πορεία υλοποίησης του οικονομικού προγράμματος, το οποίο εγκρίθηκε πρόσφατα. Όπως ανακοίνωσε το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, το Eurogroup εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εφαρμογή του προγράμματος.

Amy Winehouse: Σε ποιον άφησε την περιουσία της;



Μεγάλη περιουσία άφησε πίσω της η Amy Winehouse με τους γονείς της Μιτς και Τζάνις να διεκδικούν όλο το ποσό. 

Αρχικά, η περιουσία της ανερχόταν στο ποσό των 4,3 εκατ. λιρών περίπου, ωστόσο μετά τους φόρους και τα χρέη, το ποσό διαμορφώθηκε στα 2,994 εκατ. λίρες.

Αξίζει να σημειωθέι πως τελικώς ο πρώην σύζυγός της, Μπλέικ, δεν θα πάρει ούτε μία λίρα.

Απίστευτο! Έχτισαν ζωντανή γάτα μέσα σε τοίχο για μία εβδομάδα



Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Θεσσαλονίκη, σε έναν άνθρωπο ο οποίος έψαχνε επί μί εβδομάδα απεγνωσμένα την γάτα του που την είχε χάσει, και τελικά την βρήκε να την έχουν χτίσει ζωντανή μέσα σε έναν τοίχο!

Όπως δημοσιεύει το zoosos.gr, ο Βλαδίμηρος έψαχνε τον γάτο του σε μία γειτονιά της Θεσσαλονίκης. Σε μία από τις αναζητήσεις του, άκουσε ένα νιαούρισμα το οποίο ερχόταν από μία πυλωτή μίας πολυκατοικίας, χωρίς να μπορεί να την εντοπίσει. Μην μπορώντας να διαπιστώσει από που μπήκε μέσα στον τοίχο το γατί, ειδοποίησε τους εθελοντές της «ΓΑΤΟΟΜΑΔΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ». Επί τόπου στην οδό Κριεζώτου έφθασε τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης ο φιλόζωος εθελοντής, Δημήτρης Ζισόπουλος.

Οι δύο άντρες διαπίστωσαν, πως το γατί προφανώς είχε κτιστεί ζωντανό μέσα στον τοίχο! Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, που ειδοποιήθηκε, τόνισε, πως δεν μπορεί να προξενήσει φθορά σε τοίχο, ενώ η Αστυνομία παρέπεμπε στην Πυροσβεστική.

Εν τέλει η τρύπα στον τοίχο άνοιξε το πρωί της Πέμπτης με «ιδιωτική» πρωτοβουλία και η γατούλα, όταν συνήλθε από το σοκ του εβδομαδιαίου εγκλωβισμού, βγήκε και πάλι στο φως και έφαγε με όρεξη την κονσέρβα. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σωτηρίας της μια άλλη γατούλα, που αποδείχτηκε ότι ήταν η αδερφή της, περίμενε εκεί κοντά υπομονετικά.
Γείτονας επιβεβαίωσε πως πριν από μία εβδομάδα σφραγίστηκε μία τρύπα, που υπήρχε στον τοίχο «για να μη μπαίνουν γάτες μέσα», όπως είπε.

Δείτε το βίντεο :

Συνελήφθη 49χρονος παιδόφιλος



Συνελήφθη χθες το πρωί, στη Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 49χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των στοχευμένων διαδικτυακών αστυνομικών ερευνών, που διενεργεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την πάταξη του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας, εντοπίσθηκαν ηλεκτρονικά ίχνη, από τα οποία προέκυπτε η διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας, από διάφορους χρήστες του διαδικτύου και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο.
Από την ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 49χρονου, μέσω των οποίων διαπιστώθηκε η διακίνηση του υλικού της παιδικής πορνογραφίας.
Κλιμάκιο εξειδικευμένων αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησε έρευνα στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) εσωτερικοί και δύο (2) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ.
Από την επιτόπια αυτοψία των αστυνομικών στους σκληρούς δίσκους, βρέθηκαν εκατοντάδες ψηφιακά αρχεία (βίντεο) με ιδιαίτερα σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας και κακοποίησης παιδιών ηλικίας από ενός έτους.

Μπάρμπα: "Η κόρη μου δεν έχει επαφή με τον μπαμπά της"



Καλεσμένη στο Πρωινό mou ήταν η Βάνα Μπάρμπα και σήμερα, αντίθετα με την προηγούμενη φορά, έκανε πολλές αποκαλύψεις.

Η ηθοποιός μοιράστηκε με τους παρουσιαστές και το κοινό τις δυσκολίες που αντιμετώπισε για να μεγαλώσει μόνη της την κόρη της και εξομολογήθηκε ότι τον τελευταίο χρόνο η μικρή δεν έχει καμία σχέση με τον πατέρα της.

«Δεν είχα ποτέ οικονομική βοήθεια από τον πατέρα της Φαίδρας από επιλογή μου και ήταν λάθος μου. Έπρεπε να μοιραστώ τις ευθύνες», είπε η Βάνα και τόνισε ότι η μικρή εδώ και ένα χρόνο δεν έχει καμία σχέση με τον πατέρα της.

«Τον τελευταίο χρόνο δεν έχουν καλές σχέσεις. Της είπε ότι έχει κάνει άλλα παιδιά και τη δική του οικογένεια και δεν μπορεί να ασχολείται μαζί της. Το παιδί έχει πληγωθεί πολύ, κι εγώ επίσης», είπε, σοκάροντας τόσο τη Φαίη όσο και τον Γ. Λιάγκας.

«Ελπίζω να τα ξαναβρούν. Δεν επεμβαίνω. Το κακό είναι ότι δεν αφήνει και τα αδέλφια να βρεθούν», είπε.

Η Βάνα Μπάρμπα εξομολογήθηκε επίσης ότι στις σχέσεις της πάντα ήταν ανικανοποίητη και κακομαθημένη, ενώ τόνισε ότι δυσκολεύτηκε πολύ να μεγαλώσει μόνη της την κόρη της.

Μάλιστα σκέφτεται πολύ σοβαρά να κατέβει υποψήφια στη Β’ Αθήνας στις ερχόμενες εκλογές, χωρίς όμως να αποκαλύπτει με ποιο κόμμα.

Λέσβος: Μαθητές κάπνιζαν χασίς στο πούλμαν της σχολικής εκδρομής



Τέσσερις μαθητές συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να καπνίζουν χασίς. Η αστυνομία έκανε άλλες τρεις συλλήψεις ατόμων για εμπλοκή στην υπόθεση!

Το περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί. 

Οι μαθητές Λυκείου της Μυτιλήνης πήγαιναν εκδρομή με πούλμαν προς Πέτρα - Μόλυβο όταν μπήκαν αστυνομικοί για να κάνουν έλεγχο.

Σύμφωνα με το LesvosNews, οι αστυνομικοί έπιασαν επ’ αυτοφώρω τέσσερεις μαθητές να καπνίζουν χασίς!

Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία για ακόμα τρία άτομα -δύο ενήλικες και έναν ανήλικο- τα οποία επίσης συνελήφθησαν.
Σε βάρος των δύο ενηλίκων σχηματίσθηκε δικογραφία για εμπορία ναρκωτικών ουσιών, αφού βρέθηκαν στην κατοχή τους μικρές ποσότητες ναρκωτικών, έτοιμες για διάθεση.

Ερωτήματα ωστόσο προκύπτουν για τις ευθύνες των καθηγητών που συνόδευαν τους μαθητές στην εκδρομή.

Η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη...

Ακόμη δύο παρουσιάστριες μπλεγμένες στο κύκλωμα των ναρκωτικών



Δύο γνωστές παρουσιάστριες έχουν χάσει τον ύπνο τους μετά τον σάλο με τον παρουσιαστή που εμπλέκεται στην υπόθεση.


Δημοσιογραφικές πληροφορίες και ρεπορτάζ επισημαίνουν πως μια παρουσιάστρια που σχετίζεται στενά με τον παρουσιαστή που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση και ακόμη μία από διαφορετικό κανάλι είχαν επαφές με το κύκλωμα των ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε στα νότια προάστια.


Επιπλέον, έντονα ακούγεται και το όνομα πασίγνωστου δημοσιογράφου, ενώ τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με το κύκλωμα.


Να σημειωθεί ότι η αστυνομία έφτασε στο όνομά του παρουσιαστή (ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει καταθέσει αυτοβούλως στον εισαγγελέα) ύστερα από συνεργασία με την ΕΥΠ, τα μηχανήματα της οποίας κατέγραφαν όλες τις κλήσεις από και προς τα τηλέφωνα  των μελών της σπείρας.


Για την ακρίβεια, από το κινητό του παρουσιαστή έγιναν δύο κλήσεις στις 14/1 και στις 17/3 στις οποίες ζητούσε από τον εγκέφαλο του  κυκλώματος από δύο εισιτήρια.


Με τον όρο «εισιτήρια», οι αρχές έχουν φτάσει στο συμπέρασμα ότι η σπείρα εννοούσε το είδος του ναρκωτικού -εν προκειμένω την κοκαΐνη-, ενώ η ποσότητα των… «εισιτηρίων» αντιστοιχούσε στην ποσότητα των ναρκωτικών που ήθελε να αγοράσει.

Η Πρωινή Μελέτη γίνεται...μεσημεριανή μετά το Πάσχα



Αλλάζει ζώνη μετάδοσης η εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη μετά το Πάσχα, όπως ανακοινώθηκε πλέον και από επίσημα χείλη.


Και επίσημα ανακοινώθηκε η απόφαση της διοίκησης του Star να μεταφέρει την εκπομπή "Πρωινή Μελέτη" στη μεσημεριανή ζώνη του τηλεοπτικού σταθμού, αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα.


Οι ιθύνοντες μάλιστα έχουν ήδη ανακοινώσει την απόφασή τους στην ίδια την Ελεονώρα Μελέτη αλλά και στους συνεργάτες της.


Όπως αναφέρεται στο golema.gr η μετακίνηση της εκπομπής της Ελεονώρας αναμένεται να φέρει γενικότερες ανακατατάξεις στο σταθμό, αφού αυτό θα σημαίνει μάλλον και το τέλος του "Made in Greece" που παρουσιάζει κάθε μεσημέρι η Νικολέτα Ράλλη.


Πάντως, στο πλαίσιο των περικοπών, λόγω της κρίσης, έχει ζητηθεί να γίνουν άμεσα απολύσεις δημοσιογράφων και τεχνικών.

Ο Παπαδήμος βλέπει "τρίτο πακέτο" για την Ελλάδα




Με τον τίτλο «Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, αλλά ενδεχομένως να χρειαστεί νέα βοήθεια», ο Λουκάς Παπαδήμος σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Il Sole 24 Ore» επιχειρεί να προϊδεάσει τους Ευρωπαίους εταίρους για τις οικονομικές εξελίξεις έως το 2015.

Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδωσε το περιεχόμενο της συνέντευξης, επικεντρώνοντας μόνον στην αρνητική πλευρά των ενδεχομένων οικονομικών εξελίξεων, δηλαδή στο πιθανό σενάριο που θέλει την Ελλάδα να μην τα καταφέρνει να επανέλθει στις αγορές και στον εξωτερικό δανεισμό κάτω από ομαλές συνθήκες.

Επισημαίνεται πως κάθε λέξη και κάθε εκτίμηση που έχει να κάνει με τις προοπτικές που διαγράφονται στον ορίζοντα για την Ελλάδα προσλαμβάνουν ιδιαίτερες διαστάσεις αυτήν την ώρα και μάλιστα την ημέρα που συνεδριάζει το Eurogroup, δεδομένης της κατάστασης στην Ισπανία και κυρίως στην Πορτογαλία, η οποία οδεύει και αυτή προς ένα δεύτερο πακέτο στήριξης με αντίστοιχα χαρακτηριστικά όπως αυτά που θεσπίστηκαν για την Ελλάδα, εκτός πιθανώς το PSI στη μορφή που γνωρίζουμε.

Επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα, αναλύσεις και σχόλια των τελευταίων εβδομάδων, ο Έλληνας πρωθυπουργός θέτει και επίσημα την προοπτική ενός τρίτου οικονομικού πακέτου, με στόχο την επάνοδο στις διεθνείς αγορές, με κάποιες εγγυήσεις επιτυχίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδήμος ανέφερε ότι η Ελλάδα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μη χρειαστεί και τρίτο πακέτο οικονομικής βοήθειας, χωρίς ωστόσο να αποκλείει τελείως ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Μπορεί να χρειαστεί κάποια μορφή νέας οικονομικής βοήθειας, αλλά πρέπει να δουλέψουμε εντατικά για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο» δηλώνει ο κ. Παπαδήμος σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Il Sole 24 Ore».

Ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι η Ελλάδα ίσως να μην καταφέρει να επανέλθει στις αγορές, ακόμη και αν εφαρμοστούν στο ακέραιο όλα τα συμφωνηθέντα μέτρα. «Είναι δύσκολο να προβλεφθούν οι συνθήκες στις αγορές και οι προσδοκίες το 2015» σημειώνει.

Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα να τεθεί εκ νέου επικεφαλής μιας κυβέρνησης μετά τις επερχόμενες εκλογές, απαντά ότι το τι θα συμβεί στο μέλλον «θα εξεταστεί υπό το φως των εξελίξεων μετά τις εκλογές».

Όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Ελλάδα, τόνισε ότι είναι οι μεγαλύτερες στην ιστορία της χώρας. Σε ερώτηση τέλος του δημοσιογράφου για το αν η συνταγή λιτότητας της Ελλάδας είναι αποτελεσματική και αν θα μπορούσε να εφαρμοστεί κατά γράμμα και στην Πορτογαλία απάντησε ότι δεν είναι η καλύτερη δυνατή λύση, αλλά τα μέτρα εφαρμόζονται υπό την πίεση του χρέους, που έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη.

Τέλος, δήλωσε έκπληκτος όσον αφορά στα ποικίλα σχόλια των αναλυτών για τον κίνδυνο η Ελλάδα να μην αντιμετωπίσει επαρκώς την κρίση. «Οι αναλυτές που μιλούν για την Ελλάδα αγνοούν βασικά γεγονότα» επισημαίνει στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός.

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Προσπάθησε να κάνει σεξ με ... δέντρο! (vid)



Αν και αναρτήθηκε στο youtube πριν από δύο μέρες μόνο, πλησιάζει ήδη τις 500 χιλιάδες προβολές από τους χρήστες του. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για το βίντεο της εβδομάδας. Το βίντεο τραβήχτηκε στο μουσικό φεστιβάλ Ultra στο Μαϊάμι και απεικονίζει μια νεαρή κοπέλα να ερωτοτροπεί με ένα δέντρο.

Η κοπέλα μοιάζει να έχει βρει στον κορμό του δέντρου τον ιδανικό ερωτικό παρτενέρ, αν κρίνουμε από τον αισθησιακό χορό της. Η πρωταγωνίστρια του βίντεο, που ήδη έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου βρίσκεται εμφανώς υπό την επήρεια αλκοόλ, αν κρίνουμε και από την προσπάθεια της φίλης της να τη μαζέψει πριν προχωρήσει σε κάτι παραπάνω.

Το ανυποψίαστο δέντρο πάντως, πρέπει να το απόλαυσε.


«Η Μέγκαν Φοξ είναι έγκυος»!



Το πρώτο της παιδάκι περιμένει σύμφωνα με το περιοδικό Star η σέξι ηθοποιός η οποία «μόλις έμαθε το μεγάλο νέο και είναι ευτυχισμένη, όπως και ο σύζυγός της Μπράιαν Όστιν»...
«Η Μέγκαν Φοξ υπήρξε μια θαυμάσια μητέρα για το παιδί του Μπράιαν από τον προηγούμενο γάμο του με την ηθοποιό Βανέσα Μάρσιλ και είναι σίγουρος πως είναι υπέροχη με το μωρό», δηλώνει φίλος του ζευγαριού στο περιοδικό.

Σε εξέλιξη το PSI για τα ελληνικά ομόλογα-Οι επενδυτές δεν θέλουν «κούρεμα»



Δύο από τις δώδεκα συνελεύσεις ιδιωτών κατόχων ελληνικών ομολόγων, που υπάγονται σε ξένο δίκαιο και έγιναν προχθές, ψήφισαν υπέρ της υποχρεωτικής ανταλλαγής των τίτλων αυτών (PSI).

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, σε πέντε συνελεύσεις δεν επιτεύχθηκε η αναγκαία απαρτία και σε άλλες πέντε οι επενδυτές ψήφισαν κατά της υποχρεωτικής επιβολής του «κουρέματος» των ομολόγων με τις ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs).

Η ελληνική κυβέρνηση παρέτεινε έως τις 4 Απριλίου την προθεσμία για τη συμμετοχή των παραπάνω ομολόγων στο PSI.

Τα ομόλογα υπό ξένο δίκαιο ανέρχονται σε 28,3 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 20 δισ. ευρώ έχουν ήδη προσφερθεί για ανταλλαγή στο πλαίσιο του PSI. Για τα ομόλογα υπό ελληνικό δίκαιο, ύψους 177 δισ. ευρώ, η ανταλλαγή τους με τα νέα «κουρεμένα» ομόλογα έγινε στις 12 Μαρτίου.
X