GREEK REPORTERS: Ομίχλη- μυστήριο «τύλιξε» τα νότια προάστια της Αττικής(PICS)

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ομίχλη- μυστήριο «τύλιξε» τα νότια προάστια της Αττικής(PICS)

Ομίχλη - μυστήριο «τύλιξε» τα νότια προάστια της Αττικής (pics)
Επιμένει και την Τετάρτη το φαινόμενο της ομίχλης σε περιοχές της Αττικής. Από τα ξημερώματα πυκνή ομίχλη καλύπτει τα νότια προάστια.
Το φαινόμενο παρατηρήθηκε από χθες το απόγευμα, όταν ομίχλη κάλυψε τον Πειραιά, τη Βούλα, τη Βάρη και τη Γλυφάδα.
Το πυκνό σύννεφο που ξεκινούσε νοτιοδυτικά της Κύθνου και έφτανε μέχρι και το Κάβο Ντόρο είναι ένα σπάνιο φαινόμενο το οποίο ονομάζεται «ομίχλη μεταφοράς» και δημιουργείται από το συνδυασμό των υψηλών θερμοκρασιών με τους ασθενείς νοτιάδες που έπνεαν χθες.
Το ίδιο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί νωρίτερα στο βόρειο Αιγαίο.
oxilh mesa23
Η ομίχλη μεταφοράς σχηματίζεται από την μεταφορά υγρού και σχετικά θερμού αέρα πάνω από ψυχρότερη επιφάνεια. Η περίπτωση αυτή είναι περισσότερο συνήθης στην επιφάνεια της θάλασσας γι΄ αυτό και ονομάζεται ομίχλη θαλάσσης. Απαραίτητος όμως όρος δημιουργίας της είναι η ψυχρή επιφάνεια ξηράς ή θάλασσας να είναι τόσο ψυχρή που να μπορεί να κατεβάσει την θερμοκρασία του υπερκείμενα διερχόμενου θερμού και υγρού αέρα κάτω από το σημείο δρόσου του.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ομίχλη μεταφοράς είχε χρόνια να εμφανιστεί στο λεκανοπέδιο ενώ όσες φορές εμφανίστηκε ήταν κατά τον Απρίλιο ή Μάιο. Η πρώιμη εμφάνισή του οφείλεται στις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.
Γενικότερα, οι μετεωρολόγοι διαπιστώνουν ότι όλο τον φετινό χειμώνα, ο υδράργυρος ήταν 3 με 4 βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά επίπεδα.


































newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

X